Suomea myymässä

Maanantai 16.6.2014 - Jani

Suomea myymässä, tapaus Destia.

Miksi kaikki pitää myydä? Siksi että saadaan valtion yritykset muutamiin yksityisiin käsiin? Liittovaltion tuloa valmisteltaessa, eli kansalta ei kysellä. Eliitti päättää…

Muistetaan vielä parisen vuotta sitten, kuinka Destia, joka ei ollut valtion raidehommissa mukana ollenkaan, päätti lähteä kilpailemaan toisen valtion yrityksen kanssa. Järjettömyyden huippu tuolloin, tosin nyt sekin on selvinnyt, miksi se tehtiin. VR:n puolelta väkeä pihalle ja ratakaluston koneet tulivat tarpeettomiksi. Pahinta rahan haaskausta mitä valtio voi tehdä. Tai näin ainakin luulisi.

Destialla ei nyt sitten ollut ollenkaan kalustoa. Niimpä sinne hankittiin uudet vehkeet…

Saatiin veronmaksajat maksamaan nuokin vehkeet. Saatiin VR:n puoli ulos kuvioista.

Pölyn laskeuduttua, nyt ollaan myyty Destia yksityiselle…

Näin saatiin valtion toinen oma yritys ajettua alas, toisen valtionyhtiön toimesta jota oltiin myymässä toisaalle. Ihan takuuvarmana silloin oli jo selvillä. Tuo oli taktinen laajentuminen toisen valtion firman bisneksiin. Ja vero eurot karkaavat suomesta pois ”verosuunnittelun” avulla.

Kommentoi kirjoitusta.

Ratikasta, tunnelista, liikenteestä, tasavertaisuudesta

Lauantai 16.3.2013 - Jani Laine

Ratikasta, vaikka tunnelista kanssa puhutaan.

Teksti on pitkähkö, mutta kannattaa lukea loppuun.

Kävin tuolla tekemässä tuon kyselyn tuosta ratikasta ja sen reittivaihtoehdoista. Oli kokonaista yksi rastituskohta missä pääsi ilmaisemaan tuota omaa mielipidettään ratikasta.

Mikä ihmeen puhalluskampanjointi nyt oikein on meneillään? Velkaa otetaan järjettömästi valtion taholta, että saadaan annettua se raha saman tien pois jollekin toiselle valtiolle. Rahaa jota ei tulla koskaan saamaan takaisin, mutta jonka maksumiehinä on yhä suurempi joukko vähäosaisia suomalaisia.

Samalla mentaliteetilla ollaan kuppaamassa tamperelaisten rahoja pois kiihtyvällä tahdilla. Ollaan luomassa orjayhteiskuntaa.

Ajetaan järjetöntä pitkää tunnelivaihtoehtoa läpi, jotta saataisiin rakennettua järven täyttömaan päälle asuntoja. Lisäähän sitä järveä ei voi tietenkään täyttää… (ainakaan joidenkin mielestä), sillä sehän olisi älytöntä rakentaa järven päälle. Tosin nythän tuota täyttömaata pitäisi ottaa pois aikamoinen läjä ja täyttää se uudelleen, mutta sehän on ihan toinen asia…

Lyhyempi tunneliratkaisu olisi järkevämpi, siis hyvin lyhyt tunneli tuon onkiniemen ali. Näin saataisiin helpommalla tehtyä sepänkadun risteyksen solmukohtaan iso helpotus, saataisiin helpommin tehtyä sepänkadun ja rantatien risteykseen liittymä jossa ei ole liikennevaloja. Tämä on yksi kriittisistä pisteistä jotka tuota ruuhkaa aiheuttavat. Toinen on särkänniemen risteys josta käännytään keskustaan päin. Kärsijänä tässä on hieman mustanlahden satama kun siihen rakennettaisiin eritasoliittymät.

Tampereen liikennesuunnittelu on enemmän kuin haasteellinen johtuen keskustaa halkovasta Tammerkoskesta ja pyynikin harjusta joka on kahden ison järven välissä. Tänne ei yksinkertaisesti mahdu, ei ole tilaa mitä rakentaa liiemmälti, mutta nykyistä järjestelmää parantamalla saataisiin systeemi erittäin paljon paremmaksi.

Toimiva ratikka vaatisi käytännössä kokonaan uuden sillan rakentamista. Nykyisille silloille ei ratikkaa saada ahdettua siten, että se kulkisi siinä ripeästi. Tai sitten kaikki muu keskustan liikenne kärsisi ratikan takia. Ei tuolla keskustan sivukaduillakaan ole enää tilaa, kun liikennesysteemit ovat jo muutenkin hankalat. Kai sitä pitää kohta louhia uusi hämeenkatu hämeenkadun parkkitilojen alle…

Kun kävin pienenä lapsena keskustassa koulussa, niin joskus tuli ihmeteltyä mitä se P kirjain tarkoitti joissakin busseissa. Sitten joskus silloin selvisi, että se tarkoitti pikavuoroa. Sellaista vuoroa jossa bussista pääsi pois vasta tietyn pisteen jälkeen. Ajoaika hieman nopeampi, kun ei ollut turhia pysähdyksiä matkan alussa. Tämäkin on tainnut unohtua jo ihmisten mielistä ja sitähän ei pidä palauttaa ihmisten mieliin kun jotkut haluavat ratikan kaupunkiin.

Onhan se kieltämättä seksikäs lisä kaupunki imagoon, mutta siihen se sitten jääkin. Pariviikkoa sitten sai lukea taas jälleen kerran, mitenkä runsas lumentulo oli suistanut ratikoita raiteilta ja liikenne seisoi monin paikoin, kun ratikat oli jäänyt myös mäkiin kiinni. Näin vaihtoehtoreitit kävivät nopeasti vähiin. Tampereen suunnitelmassahan ei ole vaihtoehtoreittejä.

Tampereen lumen auraukset kun ovat olleet mitä sattuu. Nyt pitäisi tehdä väylä joka tarvitsee auraushuollon keskittämistä tuolle raideliikenteelle. Mitkä ovat tuosta syntyvät kustannukset, näistä kustannuksistahan ei puhuta yhtikäs mitään.

Entäs nuo väylä vaihtoehdot?

Pispalan valtatie on jo nyt liian kapoinen, jotta sinne saataisiin ratikka, samaten harjun jyrkkyys aiheuttaa talvikausina haasteet ratikoille. Tai sitten Tampereella hoidetaan jo nyt tuo ratikan hoitaminen kuin Helsingissä.

Rantaväylä siis jää tuolle kohtaa ainoaksi vaihtoehdoksi. Nyt kuitenkin tuonne pitäisi rakentaa kokonaan uudet väylät ratikkaa varten. Eikö olisi paljon järkevämpää ottaa nyt ja oikeasti kehittää Tampereen liikennettä KOKONAISUUDESSAAN, eikä pieninä palapelin palasina, jossa jokainen pala on eri palapelistä ja näin ollen hyvää kokonaisuutta ei saada koskaan aikaiseksi.

Jos viedään se raitiovaunulinja sammonkatua pitkin, niin se palvelee silloin vain pientä osaa tamperelaisista. Jos taas viedään tays:in kautta, niin sitten taas tulee sitä aikahukkaa ja linjavalinta on huono ja raitsikka menettänyt merkityksensä. Jos taas raitiovaunulinjaa markkinoidaan hyvällä kulkuyhteydellä hakametsän jäähalliin, niin se on vain sen aikaa, kunnes tuo areena hanke on rakennettu. Eikö siellä ehdoissa ollut, että jäähalli toiminta pitäisi lopettaa hakametsästä? Tekojää ajasta kun on hirveä pula tampereella, niin jäähallin lopettaminen, että yksityinen firma saa rakentaa kaupunkilaisten rahoilla hallin ja saa sitten siitä ne rahat itsellensä, on järjettömyyttä ainakin näin perustallaajan näkökulmasta. Kun moinen halli on rakennettu, kuinka moni järjestää enää tapahtumia hakametsässä?

Kun nykyinen systeemi ei toimi, kun siinä on muutama solmupiste, joita ei haluta ratkaistavaksi, koska siten tietyt tahot eivät saa itsellensä tarpeeksi rahaa ja ratkaisu taas palvelisi tamperelaisia. Ratikkahan ei noita ongelmia ratkaisi, vaan toisi lisäongelmia ratkaistavaksi.

Kriittisiä solmupisteitä on siis:

 1. Messukyläntien ja Hervannan valtaväylän risteys.
 2. Kekkosentien ja sammon valtatien risteys.
 3. Tampellan risteys
 4. Särkänniemen risteys
 5. Sepänkadun ja paasikiventien risteys (rantatie)
 6. Simppoonkadun ja paasikiven tien risteys
 7. Nokian tien risteys sekä Nokian tien ja pispalan valtatien risteys
 8. Lielahden risteykset
 9. Siivikkalan risteys

Mitenkä ratkaista asiat?

 1. Rakennetaan lisäramppi, jossa saadaan messukylän tieltä ajavat suoraan Hervannan suunnan kaistalle. Näin liikennevalot jäävät pois, ei pysähdyksiä ja ajoaika jopa busseille nopeampi.
 2. Rakennetaan eritasoliittymät risteykseen. Näin saadaan hervantaan päin ja pois liikkuvat ajamaan pysähtymättä tämän risteyksen läpi. Säästettyä aikaa taas jälleen kerran kun ei ole liikennevaloja.
 3. Eritaso liittymä tähän. Liikennettä katkova liikennevalo katoaa.
 4. Eritasoliittymät. Liikennettä katkovat liikennevalot katoavat.
 5. Tänne pieni tunneli/siltarakennelma ja liittymät, ei liikennettä katkovia liikennevaloja
 6. Eritasoliittymät, jälleen poistuu liikennettä katkovat valot
 7. Tähän myös eritasoliittymät, laitetaan menemään tämä nokian tien alku pispalan valtatien alitse. Näin saadaan tästäkin risteyksestä erittäin toimiva. Ei liikennevaloja, ei ruuhkia. Tällä saisi myös tuota pispalan valtatien ruuhkia pois, jotka juurikin johtuvat tästä risteyksestä. Kun tästä pääsisi rampin kautta kääntymään moottoritielle, niin ei jonotuksia.
 8. Eritasoliittymät tähän, niin lielahdesta päästään ilman liikennevalo odotuksia kaupunkiin päin.
 9. Eritasoliittymät tännekin, niin ollaan jo hyvällä mallilla, ei pitäisi enää hirveämmin olla ruuhkia.

 

a)      Lisäksi rakennetaan kolmas kaista rantatielle molempiin suuntiin. Pyhitetään kolmas kaista esim. busseille ainakin alustavasti. Näin bussit pääsevät liikennöimään vapaammin, pysähtymään ja lähtemään pysäkiltä siten, ettei henkilöautoja tarvitse varoa ja odotella sopivaa väliä.

b)      Otetaan pikavuorot bussilinjoilla käyttöön tarvittaessa.

Näin koko liikenteen parantaminen, joka on kuitenkin jossain vaiheessa edessä, voitaisiin tehdä jo nyt. Näin ei myöskään tarvitsisi rakentaa tuota mielestäni järjetöntä ratikkasysteemiä, koska meillä on jo olemassa hyvä bussiliikenne systeemi. Kun esimerkiksi ehdottamani järjestelyt tehtäisiin. Liikennöinti lielahdesta hervantaan nopeutuisi todella paljon. Näin ratikan ”mainostetut” hyödyt eivät toteutuisi ollenkaan.

Ja jos todella pikavuorosysteemiä ajatellaan, niin hyvin voisi joku vuoro ottaa ja ajaa siivikkalasta lielahden kautta suoraan hervantaan. Solmupiste voisi olla tuossa teiskontien risteyksessä missä pääsisi vaihtamaan bussia poikkittais suuntaan. Näin yksi vuoro ei kulkisi ollenkaan keskustan kautta. Aikasäästö todella iso.

Näillä eväillä ei tarvitsisi lähteä rakentamaan kokonaan uutta infraa uudelle järjestelmälle joka vaatii myös oman ylläpidon.

Tosin tällä toteutuksella ei saisi rakennettua niitä muutamia taloja siihen järven rantaan.

Ketkä tästä hyötyisi? KAIKKI tielläliikkujat. Niin joukkoliikennettä käyttävät että yksityisautoilijat.

Ratikkamallissa tarjotaan pienelle osalle liikkumisvaihtoehtoa joka on erittäin haavoittuvainen ongelmille ja toimiessaan tuo pienelle käyttäjäkunnalle muutaman minuutin aikasäästön. Ratkaisematta ratikkamallissa jäävät kaiken muun liikenteen ongelmat.

Ehdottamani ratkaisut palvelisivat KAIKKIA, niin henkilö/paketti/kuorma – autoilijoita sekä bussilla matkustavia. Kun solmukohdista poistuvat liikennevalot, ei myöskään bussien tarvitse niissä jonotella. Näin bussimatkalaistenkin matka-aika lyhenisi.

Vai ajetaanko koko ajan vain pienen ryhmittymien etuja, mitä Tampereella tehty jo pidemmän aikaa?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ratikasta, tunnelista, liikenteestä, joukkoliikenteestä, tasavertaisuudesta, hyväveli systeemistä

Johtajien bonukset vs työntekijät

Torstai 21.2.2013 - Jani Laine

The Young Turks, kanavalla youtubessa oli taas erittäin hyvä pätkä. Tuo pätee kyllä ihan täysin tänne suomeenkin.  Valitettavasti tämä on englannin kielinen.

https://www.youtube.com/watch?v=MiRksNPY_gE

Mutta tuo kuvaa todella hyvin tätä tämän päivän järjettömyyttä noissa bonuksissa.

Jotenkin tuntuu, että mm. fortumin sähköverkkojen myynnillä on ainoastaan halu saada isommat bonukset.

Tuota kanssa ihmetellyt, miksi sitä valokaapelia ei saa sinne samaan monttuun. Tosin jos sen sinne saisi, pystyttäisiin mm. parempaan "puolustukseen" saataisiin tarvittaessa luotua erillisiä verkkoja, jotka ei ole kiinni internetissä.

Tosin tuossa myös sitten tuulipukukansa saisi sen gigasen valokuituyhteyden sinne kesämökilleen, mihin ei tällä hetkellä saa edes 3G yhteyksiä. Tätähän ei pidä sallia missään nimessä :(

Tosin valtionyhtiönä 8% takuuvarma tuotto on huono, kun rahat menee valtiolle. Yksityisenä tuota summaa voikin sitten nostaa ja näin saadaan sekin raha pois valtiolta muutamien ihmisten taskuihin.

Ei ole kivaa katseltavaa kun maata ajetaan alas yhä kiihtyvämmällä tahdilla. Sitten kun kaikki repeää, sanotaan vain voi voi ja karsitaan entisestään meidän vapauksia.

Kommentoi kirjoitusta.

Tekijänoikeus järjestöjen yliampuva järjettömyys vai askel maailman hallituksen luomiseen

Torstai 21.2.2013 - Jani Laine

Olen jo pidemmän aikaa alkanut ihmettelemään tätä uskomatonta informaation sensuuria, mikä vain on voimistunut koko ajan.

Jotenkin tässä on alkanut tulla vainoharhaiseksi, kun ihmisiä aivopestään yhä kiihtyvämmällä vauhdilla.

Jo pitkän aikaa, uutisten tuottaminen on siirtynyt yhä harvempien käsiin. Uutistoimistot ja uutiset ovat jo nykyisin erittäin paljon poliittiselta näkökannalta tehtyjä ja tietyistä asioista ei uutisartikkeleita julkaista.

Joskus tosin pitää antaa kansalle uhrilampaita, jotta heille luotu illuusio toimisi.

Ihmisistä koetetaan luoda välinpitämättömiä ja saada kaikki vain riippumaan rahasta ja tätä kautta sidottua velkavankeuden kautta orjuuteen.

Ainoat uutiset mitä ihmisille aletaan tarjota, on mitä mikäkin julkkis on tehnyt silloin ja silloin 7 päivää lehden tyyliin.

Tuolla juurikin ohjataan ihmisten huomiota pois todellisista ongelmista ja kun se on poissa silmistä, se on poissa mielistä

Montako kertaa, kun koettanut katsoo uutispätkiä youtuben kautta, niin tulee vain ilmoitus, että tekijänoikeuksien nojalla tätä ei näytetä maassasi...

No sitten menee johonkin nettilehteen, esim. nyt Helsingin sanomat, niin pitäisi pulittaa kuukausimaksu, että pääsisi näkemään edes jotain valikoituja uutisia maan ja maailman tapahtumista. Jos ei ole fyrkkaa, niin artikkeleita ei pääse lukemaan, mutta saa kyllä ruudulle mainostajien mainokset.

Tuo nyt tuntuu olevan trendi maailman laajuisesti, että ruvetaan pyytämään noilta sivustoilta käyttömaksu per kuukausi tai korvaus yhden artikkelin lukemisesta.

Kun väestö köyhtyy yhä nopeampaa vauhtia, on pakko säästää jostain. Näin siis saadaan ihmisiä poislukemasta noita uutisia ja näin ihmiset pääasiassa näkevät vain sitten nuo lööpit ja otsikot, jotka ei kerro ollenkaan sitä totuutta tai asiaa, mikä artikkelista saisi.

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288542059580.html

Tuossa oli hyvä esimerkki, mitenkä myös tekijänoikeusjärjestöt rajoittavat uutisten ja informaation saantia. Kameroiden yleistyessä saadaan tapahtumia paremmin kuvattua. Nyt tuo venäjän meteoriitti oli parhaiten kuvattu tapahtuma juurikin noiden kojelautakameroiden takia, jotka ovat venäjällä noiden vakuutuspetosten estämiseksi. Nyt kun siellä sitten kuuluu taustamusiikkia, oli se miten huonolaatuinen ääni tahansa, niin pitäisi maksaa rojalteja. Kun ei makseta, niin uutisarvoista pätkää ei saa näyttää.

Kuva vielä muistaakaan japanin tsunamin aiheuttamat tuhot ydinvoimalassa. Erittäin paljon noita videoita sitten sensuroitiin ihan sillä, kun kuvassa välähti Tepco:n logo. Varmana tärkeätä infoa saatiin sensuroitua tälläkin tavalla…

 

Olen onnellinen ja epäonninen Kindle e-kirja lukulaitteen omistaja. Lukulaitteena tuo Kindle on aivan mahtava. Englaninkielistä kirjallisuutta on onneksi hyvin saatavilla, tietyin rajoituksin. Kindle tukee kopiosuojauksesta vapaata mobi formaattia. Kirjat voi ladata lukulaitteeseen samaan tapaan kuin muistitikulle valokuvia siirrettäessä, eli ”raahaa ja tiputa” menetelmällä. Ei mitään sekoiluja erillisten latausohjelmien kanssa.

Noh tuohan on huono asia jos lukulaite on noinkin helppo käyttää. Tähän on päätyneet monet kustantamot suomessa sekä kirjastot. Mobi formaattia ei tueta. Tuetaan formaattia joka voi hyvinkin käyttää ”kopion esto” suojauksia ja vaatii näin oman erillisen ohjelman tietokoneelle asennettavaksi, jotta se kirja saadaan siirtymään siihen lukulaitteeseen. Tällä myös saadaan estettyä sitä, että saadaan kirjasta tarvittaessa lukulaitekohtainen, eli et voi lainata sitä kalliilla rahalla ostamaasi e-kirjaa kaverillesi. Näin saadaan maksimoitua tuota kirjamyyntiä tai saadaan se tapettua kokonaan, mikä ainakin kävi suojatulle musiikille. Kaupat kuolivat, ostettu musiikki lakkasi toimimasta ja asiakas joutui ostamaan musiikin uudelleen. Kaikki tämä ihan sillä, että saadaan turvattua ”tekijänoikeuksia”.

Noh on minulle sitten tullut vastaan myös sekin, että olisin ostanut pari kirjaa brittien Amazonista. Noita e-kirjojahan ei minulle sitten myyty. Vedottiin tekijänoikeuslakiin, jolla minut estettiin OSTAMASTA nuo pari kirjaa.

Tuossa siis kärsijänä nyt siis tuo kirjailija sekä Amazon, joka ei saanut minulta noita rahoja ja minä kun en niitä kirjoja sitten saanut.

Näin siis tekijänoikeuksia hallinnoivalta taholta annettiin ymmärtää, että minun ei kuulu ostaa noita kirjoja, vaan vaihtoehtoisesti minun pitäisi turvautua piratismiin. Näin he pääsisivät sitten oikeusteitse pyytämään satoja, tuhansia tai miljoonia euroja rahaa, kun he eivät suostuneet minulle myymään virallista kirjaa. Tällöin se raha siirtyisi järjestölle, ei kirjailijalle. Tällaisen mielikuvan olen ainakin tästä nyt saanut.

Tuosta e-kirjojen ”DRM” kopio suojauksesta on kanssa koomisia piirteitä ja ovat yhdistettävissä tähän

https://www.youtube.com/watch?v=Cb6_I6N6Md8 valitan, tämäkin on englanniksi, ja kestää 15min, mutta on kullanarvoinen.

Mutta jos siitä puhuisi, niin se on mielestäni nykyisen tekijänoikeuslain vastaista, jotenka en siitä voi siis puhua.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tekijänoikeus, nwo, uusi maailmanjärjestys

Joukkoliikenteestä

Sunnuntai 10.2.2013 - Jani Laine

Ratikka on mielestäni älytön ratkaisu siinä muodossa ainakin, mitä sitä nyt kaavaillaan.

Ensinnäkin systeemi on liian haavoittuvainen, ja talvella ratikkaa ei Tampereella pystytä käyttään, mikäli sama malli jatkuu teiden aurauksessa, tai sitten on vaihtoehtona ratikka reittiin keskittyvä lumen auraus ja muu Tampere jätetään auraamatta.

Kyllähän sellainen ratikka nyt makea "ison kaupungin" ilmettä luova on, mutta asiaa pitäisi ajatella muultakin kantilta.

Joukkoliikenne on nykyiselläänkin vaillinainen jopa Tampereella. Jotkut asuinalueet on unohdettu ihan täysin. MM. Teiskon alue on unohdettu kokonaan ja siellä ei käytännössä ole kulkumahdollisuutta joukkoliikenteenä. (huom. asun itse kalkun suunnalla)

Mitä mahdollisesti tarvittaisiin, on teiden levennys ja bussikaistojen lisääminen. Näin saataisiin busseille ruuhkattomat ajoväylät. Myöskin eritasoliittymien rakentaminen poistaisi ruuhkaisuutta, kun ei olisi liikennevaloja jatkuvasti pysäyttämässä liikennettä.

Tosin eritasoliittymät, kuten Helsingissä Mannerheimintien risteyksessä, kun tullaan Tampereelta, näyttää minun silmiini ainakin unelmaratkaisulta. Saadaan paljon liikennettä ohjattua ohi liikennevalojen.

Palataanpa nyt vielä tuohon ratikkaliikenteeseen. Nopein reittihän on suora viiva. Jos aletaan tekemään viivaan mutkia, niin se lisää sitä aikaa.  Jotta ratikka olisi ”nopea”, sen pitäisi tehdä mahdollisimman vähän mutkia.

Juurikin tuo raidesysteemi tekee ratikasta erittäin haavoittuvan Tampereen mallissa. Yksi ratikka hajoaa, niin koko raideliikenne on käytännössä pysähdyksissä. Tai no onhan siinä mahdollisuus, että se toimii yhteen suuntaan, mutta ne ratikat ei hirveämmin pääse sitten takaisin päin. Kun ratikka liikkuu autojen joukossa, kolareita sattuu, koko raideliikenne keskeytyy Tampereen mallissa. Väärin pysäköity auto pysäyttää kanssa liikenteen.

Jotta nuo edellä mainitsemani ongelmat saataisiin pienemmäksi, pitäisi raitiovaunuverkosto rakentaa koko Tampereen kattavaksi siten, että ratikat voivat ajaa vaihtoehtoista reittiä, jos tulee ongelmia. Tuohon pystytään Helsingin kanahäkkiverkon tyylisellä raidejärjestelmällä. Yksi hassu viivapari kartalla ei tuohon pysty.

Muutamilla lisäkaistojen rakentamisella, sekä eritasoliittymillä, koko liikennöinti busseilla olisi nopeata. Kuka vielä muistaa ne ajat, kun Tampereen busseissa oli pikavuorot. Se P kirjain siellä ikkunassa… Ainakin kun muksuna bussilla liikkui, niin se P kirjain oli tuttu näky joillakin vuoroilla jotka meni tuonne sammonkadun ja keskus-sairaalan suuntaan. Niissähän oli ensimmäinen POISTUMIS pysäkki määritelty. Näin saatiin siis tiettyjä pysähdyksiä pois, ja vuoro pääsi ajamaan nopeammin päätepisteeseensä.

Onko tämä jo muka näin nopeasti unohdettu, että pitää rakentaa tilalle kallis, häiriöaltis, liikennejärjestelmä?

Tänne kalkun suuntaan, kun tuolla bussilla numero 1 on tullut, niin monesti toivonut, että ensimmäinen poisjääntipysäkki olisi siinä tohlopin/pispalan valtatien risteyksessä. Miksi näin? Hyvin useasti, kun kaupungista päin ollaan tulossa, niin keskustasta lähdettäessä bussi on aivan tupaten täynnä. Kun päästään sitten tuonne tohlopin risteykseen, niin bussin sisällöstä on jo puolet tai enemmänkin poistunut matkan varrelle. Totta kai nämäkin matkustajat pitää huomioida, että hekin pääsevät hyvin liikkumaan, mutta eikö tässä ratikkahommassa juurikin ole ideana se, että noista päätepisteistä ja noihin päätepisteisiin päästäisiin nopeammin, mikä näin ollen lisäisi joukkoliikenteen kiinnostavuutta.

Myös nuo ehdottamani ideat lisäisivät yksityisautoilun nopeutumista koska ruuhkat osaltaan poistuisivat, kun ei olisi niitä liikennevaloja katkomassa sitä liikennettä, vaan siitä saataisiin sujuvampaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ratiika, bussi, joukkoliikenne

Aikas pahaa infoa...

Maanantai 14.1.2013 - Jani Laine

Tämä vaatii vähäsen englannin kielen taitoa, mutta tässä on hyvin kuvattu missä jamassa pankit ovat mm. jenkkilässä.

Sieltä kun joku kaatuu, niin erittäin todennäköisesti menee europaan systeemitkin.

https://www.youtube.com/watch?v=PDprXKn8oTU

Kannattaa muutenkin seurata tuota Young Turks kanavaa Youtubessa

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pankit

Lisää tunnelista

Perjantai 26.10.2012 klo 19.06

http://www.databooks.com/tampere/tunneli/

Tuolta löytyy hyvää infoa tunnelin järjettömyydestä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tunneli, hukkaputki

Ei tunnelille!

Lauantai 13.10.2012 klo 23.42 - Jani Laine

Itse olen myös tunnelia vastaan, niinkuin myös perussuomalaiset ovat olleet alusta asti.

Tunneli summahan ei käsitä kuin vasta sen tunneliosuuden, siihen sitten päälle vielä ne kaikki muut, kuten mm. liittymien rakentaminen ja hätäpoistumisteiden rakentaminen jne...

Halvempia ratkasuja on myös olemassa! Niitä ei vain haluttu käsitellä.

Pitää myös muistaa, että rantatie/kekkosen tie on yksi niistä kahdesta pääväylästä. Jos jotain sattuu, niin tunnelissa on motissa paljon ihmisiä. Myöskin liikenne pysähtyy täysin.

Liikenne voi olla myös katki hyvinkin kauan tai lopullisesti, jos jotain siellä sattuu. Tuota liikennemäärää, kun ei sen jälkeen pystytä siirtämään kunnolla toisaalle.

Hyvinä esimerkkeinä ovat tampereella karkunvuoren tunneli, jota jouduttu remontoimaan jo useasti.

Toisena hyvänä esimerkkinä on Helsinki-Turku moottoritien tunnelit jotka kanssa ovat vähän väliä suljettuina.

Keskustassa kun asuin, tuli minun useinkin käytyä ihailemassa ja valokuvaamassa revontulia, juurikin tuolla paikalla, mihinkä nyt niitä taloja halutaan rakentaa.

Nyt jo, nykyiset valot haittaavat tuota revontulista nauttimista, mutta jos talot siihen rakennetaan, niistä voi nauttia vain ne, jotka ylimmissä kerroksissa asuvat, mikäli valosaaste talon pihassa pystytään pitämään aisoissa.

Tässä muutama kuva vuosienvarrelta!

aurora6.jpg

aurora8.jpg

copy_of_aurora2.jpg

copy_of_aurora4.jpg

revontuli_1_13.9.2005.jpg

revontuli_2_13.9.2005.jpg

revontuli_dsc05674.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tunneli, hukkaputki